Sondrio Pizza e Pasta, Drachten

Sondrio
Sondrio Pizza e Pasta is al meer dan 30 jaar een begrip in Drachten. De afgelopen vijf jaar is het in handen van Oreste Arbouw, een jonge ondernemer wiens doel het is van het imago van pizzeria als ‘vreetschuur’ een gastvrije shared dining ervaring te maken waarbij genieten centraal staat.
De uitdaging waarvoor Lippe Project in eerste instantie werd ingeschakeld was om de benedenverdieping van het restaurant een upgrade te geven. Het tapijt moest worden vervangen voor een harde vloer met een moderne, warme uitstraling. Met als prioriteit natuurlijk praktische eigenschappen zoals demping voor de akoestiek en duurzaam materiaal voor intensief gebruik.
Al snel werd gekozen voor een loose lay tegel met cementlook in een warme zandtint. De voordelen van deze vloer maken het uitermate geschikt voor de horeca: hoge demping met daarbij een hoge akoestische waarde, snelle installatie, gemakkelijk schoon te maken én door de legwijze is het mogelijk op een later moment een (bijvoorbeeld beschadigde) tegel te vervangen.
Toen later de bovenverdieping ook werd aangepakt was het belangrijk een verbinding te creëren van de begane grond naar de eerste verdieping. Boven is gekozen voor een warme sfeer met veel donkerbruin: hier is gekozen voor een rechte visgraat met een brede, lange plank in prachtig warm donkerbruin. De verbinding met de begane grond is behaald door rondom de zitbank dezelfde tegel cementlook tegels te gebruiken.
Het resultaat is een modern interieur met behoud van de authenticiteit van het pand en de Italiaanse invloeden. Oreste is dan ook “zeer tevreden met de succesvolle samenwerking, het professionele advies van Marco was doelgericht waarbij duidelijk werd meegedacht aan de prioriteiten voor een restaurant.”









